Social Media is fun

Twee leuke voorbeelden van ‘viral marketing’  acties op Facebook en Twitter…

We noemen viral marketing ook wel buzz marketing. Het werkt immers net zoals mond-tot-mond reclame alleen gaat de communicatie nu via internet en social media. De acties verspreiden zich als een soort virus. En dat kan snel gaan, maar vooral ook heel leuk zijn! Het is helemaal prettig als ze niet ‘commercieel’ zijn maar dat het gaat om fun!

Anders kijken!

Else Kramer (fotograaf) kwam ik de laatste week een paar keer tegen op Facebook en Twitter met de actie ‘Anders kijken in zes dagen’? En ‘Hoe zou het zijn als je anders naar de wereld zou kijken?’. Zo in het begin van 2012 sprak deze uitdaging me bijzonder aan. Het gaat om zes keer een dagelijkse en originele fotografieopdracht die je niet meer dan 15 minuten kost. Het starten gaat eenvoudig; je stuurt een mail en geeft aan dat je mee wilt doen. Elke dag krijg je per mail de ‘Anders Kijken Opdracht’ en ga je aan de slag. Het grappige is dat in iedereen creativiteit schuilt. Dat blijkt. Ineens kijken we allemaal anders! De gemaakte foto’s zijn verrassend en bijzonder. En het is zoals Else al zegt; “Simpel. Leuk. Gratis”.

Kijk maar eens op www.elsekramer.nl of volg Else Kramer op Twitter @elsekramer.

YouTube, de Top 40 en Facebook

Maar er was nog een leuke actie. Vele vrienden zag ik meedoen. Of ze nu wilden of niet… Via Facebook kon ik er echt niet om heen. Ik heb het een paar dagen genegeerd, maar toen ging ik ook overstag. Het ging om het volgende; zoek uit welk lied op nummer 1 in de Top 40 stond toen je werd geboren. Daarna zoek je het filmpje op via YouTube en plaats je het nummer op de timeline van Facebook. Het liefst zonder schaamte. En dat laatste viel soms nog niet mee! De meest gênante nummers zag ik voorbijkomen en het was hier en daar ook confronterend als we de sommige beelden van de jaren 60 en 70 zagen! Ik kwam zelf uit bij de Kinks; het nummer Lola. Dat is niets om je voor te schamen toch?

Meer info over deze actie vind je op Social Media NL of volg je @remcojanssen.