Wat zijn winnende KPI’s?

Met alle veranderingen, die elkaar ook nog eens razendsnel opvolgen, is het soms goed om weer eens even stil te staan bij welke KPI’s nu echt belangrijk zijn.

Met welke kengetallen ‘win’ je de strijd? Met welke KPI’s zou elke marketeer of marketingafdeling aan de slag moeten zijn?

Wat is de waarde van jouw klanten?

Als je in kaart hebt hoeveel je klanten opleveren leer je ze nog beter kennen. Klantwaarde is de hoeveelheid omzet die alle klanten in jouw bestand vertegenwoordigen over tijd. Je weet dan welke klanten meer of minder dan een gemiddelde waarde vertegenwoordigen. Je kan op basis van deze data vaststellen of je marketingacties gaat starten en op welke klanten je dan wilt richten. En waarom.

Hoe groot is jouw klantendatabase?

De omvang van je database stel je vast op basis van jouw actieve klanten. De mensen die regelmatig terugkomen voor nieuwe afname van producten en diensten. Deze terugkerende klanten zijn een belangrijke basis voor succes. Het behouden van bestaande klanten is natuurlijk net zo belangrijk als het werven van nieuwe klanten.

Hoe tevreden zijn jouw klanten?

Het is een open deur natuurlijk maar tevreden klanten zijn uiteraard het allerbelangrijkste. Het is daarnaast ook een voorspeller voor de toekomstige omzet. Tevreden klanten zijn immers ook trouwe klanten. Daarnaast zijn het regelmatig ‘ambassadeurs’ voor jouw organisatie. Kortom; klantentevredenheid is een echte ‘winning KPI’.

Bron: Marketingfacts en het Jaarboek van MarketingFacts