Boekentip 1: Regel jij het draagvlak?

Afgelopen zomer ontmoette ik bij een netwerkbijeenkomst Monica Wigman. Zij gaf aan dat ze druk was met het schrijven van een eigen boek over verandercommunicatie. Het moest een praktisch boek worden vol met persoonlijke ervaringen, communicatiemodellen, handige tips en voorbeelden. Inmiddels heb ik het boek gelezen en het is inderdaad gelukt. Het is een interessant boek voor iedereen die met (interne) communicatie te maken heeft.

Hierbij de samenvatting van mijn review: “interne communicatie, communicatie bij veranderingen en nog veel meer… Een helder boek met relevante voorbeelden en goed vertaald naar de dagelijkse praktijk. Ook is het een handig naslagwerk. De vormgeving maakt het prettig leesbaar. Kortom; een ‘must have’ voor de communicatieprofessional van 2012.”

Op de achterkant van het boek staat het volgende: “Monica Wigman deelt in dit praktische handboek haar persoonlijke ervaringen als adviseur en als docent en workshopbegeleider. Ze laat de lezer zien welke communicatie past bij de diverse veranderstrategieën en ze houdt de communicatieprofessional scherp als het gaat om de eigen rol. Hoe betrek je betrokkenen, organiseer je het luistervermogen, ga je om met weerstand en verhoog je de kwaliteit van interactie? Met veel praktijkvoorbeelden en een schatkamer vol tips!”

Meer info op www.bol.com; “Regel jij het draagvlak?” Een praktisch handboek over verandercommunicatie, van Monica Wigman (uitgeverij De Communicatiepraktijk, ISBN 978-90-817784-0-4).