Digitale diëtist? Afvallen met een app!?

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij. We zijn halverwege januari en ik ben benieuwd: hoe is het nu met de goede voornemens van iedereen? Meer bewegen? Minder eten en drinken? Stoppen met roken? Het valt allemaal niet mee. Mijn voornemen is om gezonder te eten en daardoor ook af te vallen. Beginnen okee, maar het blijven volhouden… Gelukkig is er (bijna) overal een app voor!

In de app store

Meer bewegen? Minder eten en drinken? Stoppen met roken? Het valt allemaal niet mee. Mijn voornemen is om gezonder te eten en daardoor ook af te vallen. Beginnen okee, maar het blijven volhouden… Gelukkig is er (bijna) overal een app voor! Vorig jaar schreef ik al een blog over hardlopen met een app, maar nu ging ik weer op zoek in de app store. Al snel kom je heel veel verschillende soorten app’ s tegen. Ik zocht een app voor afvallen en inzicht krijgen in gezonde(re) voeding. Een soort digitale diëtist dus. En die heb ik gevonden! Ik installeerde al snel Shape Up Club, beschikbaar voor Apple en Android.

Hoe werkt het?

De app bestaat uit grafieken en voedingslijsten. Je kan ‘m gebruiken voor afvallen of alleen voor het bijhouden wat je eet. Als je een profiel hebt aangemaakt krijg je een advies voor het aantal calorieën wat je per dag kan (mag!) eten. Deze calorieën worden onderverdeeld in eiwitten, koolhydraten en vetten. Je ziet direct wat je eet en wat de verhoudingen zijn. Handig voor iemand zoals ik, die minder koolhydraten en vet wil eten… De voedingslijsten bieden een groot assortiment en je kan ook makkelijk voedingsmiddelen toevoegen.

En? Wat is het resultaat?

Ik ben tevreden met de eerste resultaat én de hulp van de app. De eerste kilo’s gewichtsverlies zijn een feit en ik heb meer inzicht in mijn voeding gekregen. Ik zie keurig in de grafieken hoe het gaat met mijn gewicht, de dagelijkse calorie-inname, en de cm’s van de taille en de heupen. Ik ervaar deze app als zinvolle en leuke ‘stok-achter-de-deur’ om nu eindelijk een keer de voornemens om te zetten in een goede actie. Toch een digitale diëtist dus, het bestaat.

App’s en nog meer app’s

Ben je enthousiast geworden? Wil je ook aan de slag met de app’s om jouw goede voornemens waar te maken? Via iPhoneClub, AndroidWorld en Sizz zijn er mooie lijstjes beschikbaar van verschillende app’s die helpen bij deze voornemens.

Succes!