Vakantie…

In 2013 schreef ik al een blog over vijf dingen waar “ik fan van was”. Ik vind het – met de vakantieperiode voor de deur – wel weer tijd voor een update! Welke dingen doe ik tijdens de vakantie? En jij? Wat doe jij graag?

Lezen

Ik ben gek op lezen… Sinds enkele jaren lees ik vooral via een e-reader mijn boeken, maar dat maakt natuurlijk helemaal niets uit. Of het nu spannende thrillers zijn of juist mooie reisverhalen, ik lees het met plezier. Ook het lezen van tijdschriften of papieren boeken blijft een echte favoriete bezigheid!

Zonsondergang

Elke dag komt de zon op, elke dag gaat de zon onder. Het blijft me boeien om te genieten van  de zonsondergang. Naar de zon kijken is voor mij een optimale aanvulling op een heerlijk vakantiedag. “Sunset is still my favorite color, and rainbow is second.” Quote van Mattie Stepanek

Hapje en drankje

Een belangrijk onderdeel van de vakantie vind ik het genieten van een hapje en een drankje. Lekker aan de borrel, heerlijk de barbecue aan of juist een terras of restaurant op het strand of in een stadje zoeken… Eten en drinken maakt een vakantie compleet. Verse vis met een salade, fijne wijnen, stokbrood met kaas, kopje koffie of een gin tonic, het maakt eigenlijk niet uit. Heerlijk allemaal!

Natuur

Wandelen in het bos, zwemmen in de zee, fietsen door de duinen, varen op een meer… Het is en blijft genieten van de natuur. Op vakantie heb je daar gelukkig alle tijd voor. Het is zo heerlijk om de rust en de ruimte op te zoeken of je nu in Nederland bent of juist een verre reis maakt. De natuur is en blijft prachtig.

Keep calm and relax

Het allerfijnste aan vakantie vind ik dat je helemaal niets ‘moet’. Geen wekker, geen iPad, geen smartphone en geen agenda. Zo prettig is dat! Wakker worden wanneer je wilt, doen wat je wilt en vooral ook niets doen als dat je plan is. Het klinkt als een open deur – en dat is het ook – maar dat relaxen vind ik echt zo heerlijk aan een vakantie!