Gastblog van Felicia Verborch van Shoq Studio

Succesvolle online videomarketing

Online videomarketing is al een tijdje een hot item, het bied dan ook vele voordelen naast het bieden van entertainment.  Ik zal er een aantal voor u opnoemen:

  • Complexe zaken kunnen snel worden uitgelegd
  • Het kan gebruikt worden als een handleiding
  • Je kan je bedrijf er persoonlijker door maken
  • Daarnaast wekken video’s vertrouwen op

Heeft deze voordelen uw interesse gewerkt om zelf  online videomarketing voor uw bedrijf in te zetten? Het kan dan van pas komen om een aantal zaken op een rijtje te zetten die het succes van online videomarketing kunnen bepalen.

  1. Waar ga ik de video plaatsen: Over deze vraag moet goed nagedacht worden, zo gaat het plaatsen van een filmpje op YouTube vaak verloren door de enorme hoeveelheid aanwezige YouTube-filmpjes. Een betere keuze is om prospects door middel van video’s aan te spreken op de website, daarnaast zijn weblogs en Social Media een goede keuze.
  2. Kies de juiste technologie: Het kiezen van de juiste player om de video af te spelen is belangrijk maar wordt door de meeste mensen niet aan gedacht.  Zo kan het zijn dat er op Vimeo/youtube suggesties komen naar de concurrentie. Een player kan je “branded” laten ontwikkelen.  Zorg hierbij dat de technologie geschikt is voor mobiele gebruikers.
  3. Zorg dat de video vindbaar is voor Google: Dit doe je door de video te voorzien van een titel,  een korte beschrijving een thumbnail en de juiste tags. Zorg ook voor een eigen landingspagina voor de video.
  4. Ga over tot conversie: De drempel moet laag zijn voor prospects om van de video over te gaan op conversie. Zorg dus dat deze weg niet te lang is.