[ Gastblog van Stan van Rooy van Milvozent ]

SEO Tips die werken!

Content is de absolute king

SEO-Tips-engagehub.co_.uk_Het hoofddoel van Google is om de gebruiker de best mogelijke ervaring te geven. Daardoor is content een heel belangrijk onderdeel van SEO, in 2017 misschien wel de belangrijkste. Google wil de gebruiker het best mogelijke antwoord geven op zijn vraag, daarom plaatsen ze jou website lager als je dat antwoord niet kan geven.

Dat Google je website lager plaatst is niet het enige nadeel, je zult natuurlijk ook nooit een organische backlink ontvangen. Zoals vanzelfsprekend, websites linken alleen naar jou website als ze denken dat daar content op staat die nuttig is voor hun gebruiker.

Verkrijg backlinks

Ook al geven veel seo’ers het niet toe, backlinks blijven een van de belangrijkste ranking factoren. Hoe kunnen website anders ranken op een zoekwoord terwijl die alleen maar voorkomt in de url en h1? Bij backlinks gaat het niet om kwantiteit. Natuurlijk wil iedereen zoveel mogelijk backlinks maar 9 van de 10 keer maakt de kwantiteit niet uit. Het gaat allemaal om kwantiteit, 10 backlinks van hoge kwaliteit hebben een hogere waarde dan 100 slechte backlinks. Wil jij leren hoe je backlinks verkrijgt? Neem dan een kijkje op deze blogpost over backlinks.

Gebruik headings

Google is geen mens maar een bot, een stuk code. Daarom is het heel lastig voor de bot om in te schatten waar een pagina over gaat. Een van de stukjes waar de bot het meest op let zijn headings, H1, H2, H3, H4, H5 en H6. Als seo’er moet je hier goed gebruik van maken. Plaats je zoekwoord in de H1 en alle tussenkopjes. Tussenkopjes zijn de H2 H3 tags. In sommige gevallen kan je de H4 tag ook nog gebruiken. Maak niet vaker dan 5x gebruik van een H2 tag op één pagina.

Gebruik lange zoekwoorden

Gebruik niet over hetzelfde zoekwoord, vervang sommige woorden met LTK’s (long tail keyword) Hierdoor rank je bijvoorbeeld niet alleen op het zoekwoord “accountant gezocht” maar ook op “accountant gezocht in Nederland” Dit is niet het enige waar LTK’s handig voor zijn, als je veel content hebt zal Google het al snel spam vinden als je overal hetzelfde zoekwoord gebruikt, LTK’s is hier een goed alternatief voor.

Zorg voor reviews

Reviews hebben bijna geen invloed op de normale zoekresultaten. Je kan er echter wel de Google Maps mee domineren. De “3-pack” van Google maps komt vaak te voor schijn bij lokale zoekopdrachten. Bijvoorbeeld bij het zoekwoord “Webdesign Eindhoven” Veel bedrijven doen nog niks, maar dan ook niks met reviews. Dit is ook de reden dat je bij heel veel lokale zoekopdrachten niet eens bedrijven met reviews in de 3-pack ziet. Als dit het geval is kan jij deze makkelijk domineren door reviews te genereren, dit kan met websites als Yelp maar ook via de Google reviews zelf.

Als jij al een aardig klantenbestand hebt zijn reviews makkelijk te genereren, het enige wat je hoeft te doen is je klanten een mailtje te sturen waarin je vraagt of ze misschien een review willen achter laten. In de 3-pack word je GMB listing getoond, deze kan je maken en aanpassen met je Google account. Zorg ervoor dat deze volledig is en dus met veel tekst. Foto’s zijn ook belangrijk, plaats foto’s van wat je doet, de binnenkant van je kantoor, de buitenkant en van wat je doet.

Verder lezen?

Neem dan een kijkje bij deze SEO Tips van Milvozent.