Ondernemen op Hakken

Charme, ondernemerschap, passie en zakelijk instinct, dat maakt de vrouwelijke ondernemer. Bij Ondernemen op Hakken lees je verschillende verhalen! Hierbij mijn verhaal dat is gepubliceerd via www.ondernemenophakken.nl.

Mijn naam is Angelique Kalverda-Verbeek (1970) en ik ben getrouwd met Jacques en mama van Robert. Daarbij ben ik de helft van een tweeling. Mijn tweelingzusje Ingeborg Dijkstra is ook een ondernemend type. Ik ben graag aan het werk maar ik houd ook erg van eten, reizen en lezen. Daarbij ren ik regelmatig een rondje of fiets ik op mijn mountainbike in de buurt van Lage Vuursche. Mijn bedrijf heet Marketing-Menu en ik ben in 2011 gestart. Ik houd me bezig met online marketing, social media en communicatie. Ik werk met name voor organisaties binnen het MKB. Dat past bij mij: samen met de ondernemer aan de slag om resultaten te realiseren. Van strategie tot uitvoering. Vaak als adviseur maar veel vaker nog als projectmanager.

Waarom ben je gaan ondernemen?

En dan ineens ben je 40. Een mooie leeftijd. Geen midlife-achtig gedoe maar ik stelde mezelf wel de vraag; wat wil ik eigenlijk? Ik wilde ‘ondernemen’! Na leuke, leerzame en interessante banen bij verschillende adviesbureaus was ik toe aan de stap naar zelfstandig ondernemen. Mijn idee was het bieden van een Marketing-Menu met verschillende gerechten en specialiteiten. Daarbij was het in 2011 volop crisis. Eigenwijs als ik kan zijn, dacht ik: als het nu lukt dan lukt het straks in betere tijden zeker. Dus waagde ik de sprong. Ik heb er nog steeds geen spijt van.

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?

Ik denk aan verschillende momenten die ik zou willen noemen. Ik vind namelijk veel dingen leuk en gaaf 🙂 Elke keer als een opdracht en/of project naar tevredenheid wordt afgerond ben ik blij. Wat ik vorig jaar erg gaaf vond, is dat ik gebeld werd door één van de bureaus waar ik vroeger gewerkt heb. Zij vroegen mij om hen te ondersteunen met new business activiteiten en de organisatie van het bureaumanagement. Dat vond ik een groot compliment en een geweldige uitdaging.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?

Wat ik moeilijk vind is de terugkerende twijfel die ik ervaar als ik moet kiezen uit projecten of opdrachten. Kies ik voor zekerheid (lees: langlopende projecten en/of veel uren) of voor persoonlijke ontwikkeling (lees: uitdagingen die veel tijd kosten en minder opleveren). Wat is wijsheid? Het feit dat ik dat in mijn eentje moet beslissen maakt het soms nog moeilijker. Dat blijft lastig voor me. Dan mis ik dat praatje bij de koffiemachine of overleg met een collega die hetzelfde meemaakt.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?

Eigenlijk kort maar krachtig; just do it. Als je iets wilt, doe het! Je kent jezelf het beste en als het juiste moment daar is maak je vast de juiste de keuze. Je kan vaak veel meer dan je denkt en wat is nu het allerergste dat kan gebeuren? Maak de stap naar ondernemerschap en als het niet lukt? Dan heb je het in elk geval wel geprobeerd… Maar zo’n vaart loopt het vast niet. De wereld heeft niet snel te veel ondernemende vrouwen op hakken!

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?

“Write it down. Written goals have a way of transforming wishes into wants; cant’s into cans; dreams into plans; and plans into reality. Don’t just think it – ink it!”. Deze quote past goed bij me. Schrijf je idee op. Wat wil je realiseren? Zodra het op papier staat wordt het concreet. Dromen worden plannen en plannen worden werkelijkheid. Aan de slag!