Vijf keer kerst

Het is eind december. Het is tijd voor kerst. In dit kerstblog omschrijf ik vijf persoonlijke favorieten.

Kerstliedje

Het is vast geen originele keuze, maar ik kan heel goed wegdromen bij het nummer van Wham! en  Last Christmas… De video speelt wat mij betreft ook een grote rol als het gaat om dit liedje. Zo heerlijk op wintersport met z’n allen willen we toch allemaal?

Kerstherinnering

“I’m dreaming of a white christmas…” Een fijne kerstherinnering heb ik inderdaad van een ‘witte kerst’.  Het komt niet vaak voor dat er sneeuw ligt met kerst in Nederland. Dus toen dat – jaren geleden – wel het geval was vond ik een lange winterwandeling op de kerstdagen echt heerlijk!

Kerstfilm

Love Actually vind ik een fijne feel-good-movie voor de kerst. Het is een grappige film die uiteindelijk ook gelukkig nog goed afloopt ook… De sterrencast zorgen voor diverse drama’s, romantische momenten en humor. Deze film kan ik met plezier jaarlijks terugkijken. En “love is all around us”…

Kersttraditie

In Voorburg, waar ik opgegroeid ben, is er jaarlijks de Lichtjesavond. Het oude centrum is prachtig verlicht met ontelbare kaarsjes en de sfeer is romantisch en nostalgisch. Het is een mooie traditie om Voorburg te bezoeken op deze avond!

Kerstwens

Als je eenzaam bent, wens ik je liefde. Als je je down voelt, wens ik je vreugde. Als je moe bent, wens ik je energie. Als je bezorgd bent, wens ik je vrede. Als je pech hebt, wens ik je geluk. Als je je leeg voelt, wens ik je hoop. Als je ziek bent, wens ik je gezondheid.

Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!