Vorig jaar is ons unieke crowdfundingplatform SamenInGeld gelanceerd; een nieuw concept binnen de financiering van vastgoed. Het gaat hier om panden voor de verhuur aan particulieren, zoals een zorgappartement of studentenhuis, op goede locaties in heel Nederland. Kort gezegd komt het neer op investeren met een overzienbaar risico, door de zekerheid van een hypothecaire lening, tegen een hoger rendement dan (via sparen) bij een gemiddelde financiële instelling.

Win-win

Voor aanvragers van deze hypotheken is het dus nu wel weer mogelijk om financiering te krijgen op verhuurd onroerend goed, waar dat momenteel bij banken zo goed als onmogelijk is. Dit alles kan pas na een zeer zorgvuldige beoordeling door SamenInGeld en natuurlijk ook door de ‘crowd’ zodra een project op onze site staat. Zo kunnen er weer plannen worden gerealiseerd. Deze hebben overigens ook weer invloed op de economie omdat het geïnvesteerde direct in de economie terugkomt. Een behoorlijk win-win situatie dus.

Hoe werkt het?

Op de website SamenInGeld staan de projecten gepresenteerd. Je kiest een pand naar keuze en kijkt hoeveel je wilt investeren. Het is vooraf belangrijk om te weten dat jouw geld minimaal 5 jaar vast staat en dat er is keuze uit twee investeerdersprofielen. Afhankelijk van het risicoprofiel varieert de rente van 4% tot 6%, bij de huidige rentestanden. Daarbij geeft SamenInGeld garantie van betrouwbaarheid en zekerheid door het hypotheekrecht. De lener dient zelf overigens een eigen deel van minimaal 20% in te brengen. Dat biedt nog meer zekerheid op jouw investering.

Sleutel tot succes

Als er steeds meer mensen gaan investeren in SamenInGeld projecten, groeit ook de geloofwaardigheid – en naamsbekendheid – van ons platform. Dit is één van de belangrijkste sleutels voor het succes. Dan gaan steeds meer mensen zien dat er projecten bij SamenInGeld gevuld worden door investeerders uit de crowd. Het is daarom natuurlijk ook heel fijn als je deze nieuwe vorm van investeren doorvertelt. Want alleen samen bereiken we de crowd.

2020-05-09T15:12:56+02:0021 februari 2016|Tags: , , |0 Reacties

Geef een reactie