Ik ben fan van…

Mijn meeste Marketing Blogs gaan over marketing, communicatie en social media. Ik krijg daarbij weleens de opmerking dat de blogs soms wel wat persoonlijker mogen zijn. Bij deze. Vijf favorieten van me. En dat ga ik misschien wel vaker vastleggen. Gewoon omdat het leuk is om te delen.

WereldvanSophieBoeken/blogs

Soms lees je een boek en pas jaren later weet je dat het een ‘klassieker’ is. Dat is voor mij ‘De Wereld van Sofie’. Ik las het boek ruim 20 jaar geleden en ik vind het verhaal heel bijzonder. Dit boek gaat over Sofie die van alles meemaakt maar tegelijkertijd is het een boek over de geschiedenis van de westerse filosofie. De twee verhalenlijnen lopen moeiteloos door elkaar en zijn zelfs voor een nuchter meisje zoals ik, verrassend goed te volgen. Het is een speurtocht met vragen en antwoorden en het boek blijft boeien tot aan het eind.  

SushiHapjes/drankjes

Als het gaat om sushi en sashimi (en dan die heerlijke verse, bij voorkeur in een Japans restaurant), geldt voor mij dat je me er echt midden in de nacht voor wakker mag maken. Het is ook één van de weinige gerechten waarbij ik vind dat ik het af en toe ‘moet’ eten. Als een sushi avondje in de agenda staat, heb ik al de hele dag voorpret. En tijdens het eten is het alleen maar genieten. Herkenbaar?

TuimeltekstIdeeën/inspiratie

Inspiratie en ideeën kan je natuurlijk overal krijgen. Ik schreef daar al eens een blog over.  Maar er zijn meer dingen die je extra opvallen. Zo’n voorbeeld is Tuimeltekst voor mij. Via Twitter volg ik #Tuimeltekst al een tijdje en ik voel me vaak aangesproken of ik word tot nadenken gezet. Op Twitter staat het volgende op het profiel: “Tuimeltekst, m -en korte tekst die 1.een paradox of een geheim bevat; 2. een vraag stelt zonder antwoord te geven; 3. je achterlaat met een dubbele bodem.” Het profiel klopt. Een echte aanrader als het gaat om inspiratie.

ItalieReizen/”My Lonely Planet”

Mijn voorkeur voor Italië hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen. Of het nu gaat om de mooie natuur, de prachtige meren, het heerlijke eten, de fijne sfeer, de gezellige steden of de mooie historische pleinen; het blijft een feestje om in Italië te zijn. Wandelen in de Dolomieten, shoppen in Milaan, zwemmen in het Gardameer, de Duomo bezoeken in Florence, wijntjes drinken in Toscane… Been there done that, maar ik ga graag weer!

MarketingFactsMarketing/communicatie

: Sommige sites bezoek je af en toe, maar weer andere websites bezoek je vaak. Heel vaak. Zeg maar dagelijks. Marketingfacts is zo’n website voor mij. Ongelooflijk hoe de artikelen actualiteiten, lastige marketingvraagstukken en lekker leesbare verhalen elkaar afwisselen. Veel content van veel bloggers en dat genereert veel bezoekers. Het levert al met al een interessante website over interactieve digitale marketing op. Daarbij wordt er jaarlijks een Marketingfacts jaarboek gemaakt die de trends en ontwikkelingen nog eens samenvat. Handig!

Meer weten over mijn favorieten? De meesten zijn te volgen via plaatjes op de borden van Pinterest!