eet-mee-etentjeCrowdfunding is gestart!

Stichting Eet Mee! verbindt al ruim tien jaar mensen door etentjes bij mensen thuis mogelijk te maken. Studenten, vluchtelingen, ouderen, eigenlijk iedereen die zijn kring wil vergroten, treft elkaar aan tafel. Die ontmoetingen leiden tot bijzondere avonden, goede gesprekken en vaak tot blijvende contacten. Nu is de droom van Eet Mee om nog meer mensen met elkaar te verbinden. Door een crowdfundingcampagne die onlangs van start is gegaan, proberen de vrijwilligers van Eet Mee dat te bereiken.

Eet Mee-etentjes brengen mensen uit de buurt met elkaar in contact, gaan sociale eenzaamheid tegen en bieden de kans om een ander verhaal te horen. Een reactie van een deelnemer: ‘Door een Eet Mee-etentje heb ik mensen ontmoet uit mijn eigen buurt die ik voorheen helemaal niet kende. Nu hebben we regelmatig contact en zijn we er voor elkaar als dat nodig is. Echt een verrijking!’

Welke reden deelnemers ook hebben om mee te doen, Eet Mee maakt de juiste match op maat. Maar het computerprogramma dat Eet Mee nu gebruikt om matches tussen potentiële eters te maken, kan het groeiende aantal deelnemers niet meer aan. Daarom bouwt een team van professionals en vrijwilligers op dit moment aan een nieuw platform. Zo wordt Eet Mee toekomstbestendig en kan de groei doorgaan.

De crowdfundingcampagne duurt tot 31 oktober en heeft tot doel om 7.500 euro op te halen. Op de Eet Mee pagina is te zien hoe veel er al binnen is gekomen. Daar kan ook iedereen doneren die Eet Mee een warm hart toedraagt. Iedere bijdrage is welkom!