Boekentip 9: WebWaardig

In maart 2013 leerde ik Anneke Laverman van Puntann kennen. Eerst via social media en daarna via het delen van een gastblog op onze websites. Inmiddels heb ik Anneke persoonlijk gesproken en onlangs kocht ik haar eerste boek. Ik ga er namelijk van uit dat meer boeken volgen… Maar nu meer over het boek: WebWaardig, voor websites met effect.

Van techniek tot strategie

WebWaardig begint bij het kiezen van een type site, content management systemen en een toelichting op verschillende open source systemen. Daarna worden de indeling van websites en het ontwikkelen van een contentstrategie besproken. Met handige checklist! Vervolgens komt het schrijven van teksten en de vindbaarheid van websites aan de orde. Ook het belang van een gebruiksvriendelijke website wordt beschreven en afgesloten met een voorbeeld van een usabilitytest.

Voor websites met effect

Naast de informatie over de verschillende aspecten van websites komen ook de mogelijkheden van online en offline marketing even aan bod. Het boek is kort en bondig maar compleet. Het is lekker leesbaar met veel handige tips. WebWaardig is een aanrader als je effectief met websites wilt (blijven) omgaan. Daarbij staat Anneke voor liefde voor taal. Gesproken of geschreven. Het gaat haar bij teksten om helderheid op drie niveaus. Spelling, samenhang binnen een alinea en de grote lijn van het verhaal. Dat zien we ook terug in WebWaardig. Meer weten of gelijk bestellen? Dat kan. Kijk op de website van Puntann!