Boekentip 15: Het grote crowdfunding boek

De weg naar jouw crowd

Als marketeer – en partner van SamenInGeld – heb ik veel interesse in “Het grote crowdfunding boek. Vooral omdat het boek veel voorbeelden en tips voor crowdfunding campagnes bevat. Het boek bestaat uit vijf delen:

  1. Design your campaign
  2. Present your campaign
  3. Spread your campaign
  4. Maximize your impact
  5. De toekomst van crowdfunding

IMG_3844Het boek bevat een korte samenvatting als het gaat om de ‘geschiedenis’ van crowdfunding. Ook is het interessant om te lezen waarom investeerders wel of niet meedoen met een campagne. En hoe je daarop in kan spelen.

Crowdfunding en marketing

Stap voor stap neemt het boek je mee bij het ontwikkelen van een sterke en aansprekende crowdfunding campagne. De relevante voorbeelden uit de praktijk maken het een handig hulpmiddel voor iedereen die actief is op het gebied van crowdfunding. In verschillende stappen kan je je eigen “Crowdfunding Canvas” invullen. Deze aanpak is ontwikkeld door de auteurs en hun consultancybedrijf Douw & Koren. In 2014 heb ik daar via hen de workshop Kick-off Crowdfunding over gevolgd.

FullSizeRender (1)Wat zegt de achterflap?

Leer van crowdfunding pioniers Simon Douw en Gijsbert van Koren hoe je met jouw crowd je dromen realiseert. Inmiddels investeren mensen via crowdfunding miljarden euro’s in miljoenen bijzondere projecten. Maar hoe werkt crowdfunding eigenlijk? En voor welke projecten of ondernemingen is het inzetbaar? Wat is het geheim van succesvolle crowdfunding campagnes? Welke valkuilen kun je verwachten? En wat is de toekomst van crowdfunding?

Jouw ultieme gids door de wereld van crowdfunding

Het boek heeft als subtitel “Jouw ultieme gids door de wereld van crowdfunding”. Dat klinkt ambitieus en dat is het ook. Maar wat mij betreft is het inderdaad een goed boek en een aanrader voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp! Aan het eind gaat het boek in op de toekomst. De visie van de auteurs spreekt me aan. Ze geven drie redenen dat er een toekomst is voor crowdfunding:

  1. Crowdfunding werkt. Voor initiatiefnemers en investeerders;
  2. Crowdfunding is geweldig;
  3. Samen realiseren we een eerlijkere, betere en transparantere (financiële) wereld.

Als afsluiting de mooie quote op pagina 11 “Crowdfunding is een signaal naar de maatschappij dat het anders kan“.