Back to the eighties!

Als tiener (en puber!) groeide ik op in de jaren tachtig. Soms zie je verschillende kledingstijlen, muziek of films van die tijd ineens weer terugkomen. Leuk!

Mode

Gele en roze shirts droegen wij het liefst met een strakke spijkerbroek en beenwarmers. Of een kort wit hemdje als het zomer was. Dat was de mode! Lekker wijde shirts en truien van jouw vriendje werden gecombineerd met stoere laarzen of witte gympen. De blazers en colberts hadden (zeer) brede schoudervullingen. We zagen er eigenlijk niet uit… Aan de andere kant kunnen we ook zeggen: het was mooi van lelijkheid?!?

Vakantie

Daar gingen we… Op vakantie! We gingen met de fiets of met de trein, want een auto hadden wij niet vroeger. Spelletjes en boeken mee en voor de rest speelden we met alles wat de natuur ons te bieden had in het bos of op het strand. Vriendjes en vriendinnen gingen soms wel met de auto en zaten zonder gordels lekker los op de achterbank. Papa’s en mama’s waren aan het ruzie maken want kaartlezen viel nog niet mee!  We namen boterhammen en een appeltje mee voor onderweg en we hadden een topvakantie!

Gadgets

Wat waren we blij met de eerste mobiele telefoons! Bijna niemand die ik kende had er één, maar toch. En er was meer. Er waren volop JVC camcorders, VHS video’s en we wilden allemaal een Sony walkman. Lekker rolschaatsen  met een muziekje uit een koptelefoontje. In 1984 vertelde Steve Jobs over de introductie van de eerste Apple Macintosh. In die tijd kon ik me daar niet veel bij voorstellen. Dat zie ik inmiddels wel anders 🙂

Eten en drinken

Het is de tijd van de eerste magnetronmaaltijden. Ping! En het eten is klaar… Ook komen er steeds meer ‘light’ producten in de supermarkt. Naast de Chinees komen er ook andere internationale keukens bij. Pasta en lasagne staan steeds vaker op het menu. Italiaanse en Griekse restaurants openen hun deuren. Via Knorr kunnen we nu ook ‘wereldgerechten’ in onze eigen keuken maken. En na het uitgaan eten we een broodje shoarma!

Muziek

De jaren 80 waren de tijden van grote popidolen zoals Prince, Madonna en Michael Jackson. Maar ook U2, Bruce Springsteen, Queen, Elton John, Toto, the Police en Genesis bestormden de hitlijsten. Groepen zoals Duran Duran, Bon Jovi, Wham! en Spandau Ballet waren buitengewoon populair. In eigen land zorgden o.a. De Dijk, Het Klein Orkest, Golden Earring, Het Goede Doel en Doe Maar voor vele hits. Ik luister nog graag naar muziek uit de jaren tachtig. Lang leve Spotify. I love the eighties!